Orchestra Bisericii Sfântul Ilie a luat ființă în anul 2014 din dorința de a-L lăuda pe Dumnezeu prin instrumentele și vocile noastre.

Prima forma a orchestrei a cunoscut peste o suta de copii si tineri de toate varstele fiind condusi de fratele Emilian Chibici.

Ca orice început, și această lucrare a cunoscut multe piedici, însă Dumnezeu a fost acela care a intervenit la momentul potrivit pentru ca această lucrare să poată continua. Dumnezeu ni l-a trimis pe fratele Dorel Măcelaru din biserica Elim Timișoara pentru a ne da un nou suflu lucrării și pentru a ne îndruma către cântările duhovnicești ale fratelui Nicolae Moldoveanu. De atunci ne dăm toate silințele ca lucrarea Domnului să fie făcută cu inimă curată și căutăm să investim în caracterul tinerilor dar și în ceea ce ține de partea muzicală.

Ne dorim să evoluăm în continuare cu ajutorul lui Dumnezeu pentru ca biserica să aibă zidire prin lucrarea orchestrei.

Viziune

Viziunea acestui departament este ridicarea unei generații de închinători prin cantare pentru biserica locală, pentru orașul și națiunea aceasta, care, înțelegând vremurile actuale, să îi conducă pe oameni în prezența manifestată a lui Dumnezeu, ajutându-i să se alinieze la voia Lui.

Noi credem că închinarea prin cantare este un mod de viață, expresia unei relații de părtășie cu Mântuitorul, ce se materializează prin totalitatea acțiunilor, faptelor, vorbelor și a gândurilor care Îl slăvesc, Îl înalță și Îl glorifică pe Dumnezeu, raportat la voia Lui.

Dirijor

Fr Samuel Istrate